Over Alpacafarm Cuzco

Als grote dierenliefhebbers kwamen wij ongeveer 20 jaar geleden voor het eerst in contact met alpaca’s. Bij het zien van deze prachtige dieren waren wij onmiddellijk verkocht en besloten wij enkele alpaca’s aan te kopen, zonder hierbij zoals de meeste leken onder ons, rekening te houden met hun wol-kwaliteiten en lichaamsbouw. Het was voor ons toen dan ook een zeer spannend moment wanneer ons eerste alpaca veulentje geboren werd.

De laatste jaren bezochten wij tal van alpacashows in België en Nederland en kwamen wij tot het besluit om deze prachtdieren enkel en alleen nog te gaan fokken op kwaliteit. Naast alpacashows brachten wij ook een bezoek aan een aantal gerenommeerde farms. Hierdoor en mede door de beschikbare kennis vanuit landen als Engeland, Australië en Nieuw Zeeland, konden ook wij ons verder verdiepen in het gericht fokken van de perfecte alpaca. Momenteel gebruiken wij vandaag dan ook alleen nog tophengsten om onze merries te laten dekken.

Wij proberen alpaca’s te fokken die een zeer fijne en zachte vacht hebben. Dit is makkelijker te bereiken met de witte alpaca’s dan met de gekleurde, maar daarnaast hebben wij ook geïnvesteerd in een groot aantal gekleurde dieren van zeer hoge kwaliteit. Het is onze bedoeling om niet alleen in de witte dieren, maar ook in de gekleurde dieren een zeer hoge kwaliteit na te streven.

Als lid van de Alpaca Association Benelux worden al onze dieren geregistreerd bij de AAB.

Alpacafarm Cuzco logo

Alpacafarm Cuzco

🇧🇪 Vlaams-Brabant

  • Lid van de Alpaca Association Benelux
  • Emailadres geverifieerd
  • Telefoonnummer geverifieerd
  • Sinds 11 dec. 2020 actief op AlpacaMarkt

De informatie op dit profiel is door Alpacafarm Cuzco aangeleverd. AlpacaMarkt.nl staat niet in de voor de juistheid van de getoonde gegevens en is géén vertegenwoordiger of bemiddelaar. Rapporteer profiel

Login met uw emailadres om favorieten op te slaan, contactgegevens van fokkers te zien, en zoekopdrachten in te stellen.