Beschikbaar sinds 9 okt. 2022

143× bekeken

0× opgeslagen

€ 1 950

Kenmerken

 Soort
huacaya
 Kleur
true black/blauwzwart
 Leeftijd
7 maanden oud, 19 apr. 2022
 Geslacht / categorie
hengst
Vraagprijs
€ 1 950

Omschrijving

DHA Adam is een jong true black hengstje die op 19 april bij ons geboren is. Hij is nu groot genoeg om zijn moeder te verlaten en mag eventueel verhuizen, omdat wij hem zelf niet als dekhengst in gaan zetten. Maar hij is wel een potentiële dekhengst: heel dicht, goede vachtlengte (is cria geschoren op 25 juni), stoere bouw en kop. Hij volledig true black, dat de poten en kop bruin zijn komt omdat we dat niet cria geschoren hebben, maar na het scheren in het voorjaar is hij volledig diepzwart.

Adam (vernoemd naar de Opel Adam) heeft Sunsetestate Kingslee ET als vader, de dekhengst die wij in Frankrijk kochten bij Sunsetestate. Hij heeft 1 van de beste zwarte merries van Nederland als moeder: Canchones Kismet ET. Zijn vader is Canchones Trafalgar ET.
Zijn moeder is DHA Gisela een true black dochter van OL Taylor van Alpaca Osli. Met haar wonnen wij op shows 2x een 1e prijs en diverse 2e en 3e prijzen.

Gezien zijn nog jonge leeftijd waardoor het zeker 1,5 jaar wachten is totdat hij ingezet kan worden is hij te koop voor een scherpe prijs voor een true black dekhengst.

Adam kan uiteraard ook als hobby hengst gebruikt worden voor bijvoorbeeld wandelingen. Hij is brutaler en nieuwsgieriger dan zij leeftijdsgenoten en staat vaak vooraan. Rent vaak vrolijk door de weide (zie foto achter zijn moeder aan). Echt aanhankelijk hebben wij hem niet gemaakt, omdat wij dat als dekhengst niet handig vinden.

Geschikt voor professioneel fokprogramma

Geregistreerd bij de AAB (011187)

Aanbieder

  • Lid van de Alpaca Association Benelux
  • Emailadres geverifieerd
  • Telefoonnummer geverifieerd
  • Sinds 7 sep. 2020 actief op AlpacaMarkt

Stamboom

DHA Adam Sunsetestate Kingslee ET Canchones Trafalgar ET Canchones Criadero Provocateur
IMP001103
IMP004449 Canchones Kenzoki
IMP001104
AAB004504 Canchones Kismet ET Blaka Galahad
BAF103133
AAB004091 Canchones Keora
IMP002764
2022-04-19 DHA Gisela OL Taylor Millduck Mandela
Loose Beare Wallareen Moon
AAB005396 OL Gigi Waiheke Smokin Joe
Kristarose Georgia
BAF100955

De informatie van deze advertentie is door Dutch Highline Alpacas aangeleverd. AlpacaMarkt kan niet instaan voor de juistheid van de getoonde informatie. AlpacaMarkt biedt fokkers enkel een platform om hun dieren te verkopen en dekservices aan te bieden, en is géén bemiddelaar of vertegenwoordiger van Dutch Highline Alpacas. AlpacaMarkt is geen partij in een eventuele (ver)koop en ontvangt ook geen commissie.

Om de kwaliteit van het aanbod te waarborgen, handhaaft AlpacaMarkt op minimale advertentie eisen. Vindt u de advertentie ongepast of voldoet deze niet aan de eisen? Rapporteer de advertentie, wij zullen de advertentie dan binnen 48 uur controleren.

Login met uw emailadres om favorieten op te slaan, contactgegevens van fokkers te zien, en zoekopdrachten in te stellen.