SUNSETESTATE ZANDI

Inloggen om op te slaan

22 augustus 2021

257x bekeken

0x opgeslagen

verkocht

Kenmerken

huacaya
drachtige merrie
 true black/blauwzwart
16 jul. 2019
2,2 jaar oud
verkocht

Omschrijving

Sunsetestate Zandi is geboren in Zuid-Frankrijk bij Sunsetestate in juli 2019. Wij waren daar in augustus 2019, ze was toen dus een maand oud en wij waren helemaal weg van haar. Een true black merrietje uit een fawn merrie, één van de beste fokmerries van Sunsetestate. Op dat moment niet te koop, maar begin 2020 toen Sunsetestate besloot te stoppen wel. Ze was alleen op dat moment herstellende van een kaakbreuk, ze had een dikke kaak. Omdat dit niet aangeboren was en dus niet erfelijk, besloten wij haar toch met dat risico te kopen. Ze herstelde volledig, geen dikke kaak meer. Er is alleen in Nederland nog operatief een stuk los stukje kaakbot verwijderd dat nog los in de wang zat na de kaakbreuk, maar ook daar herstelde ze volledig van. Toch groeide heel veel later, begin 2021 de bovenkaak scheef op haar onderkaak. Haar bovenkaak wijkt meer naar links en staat dus niet recht op haar onderkaak. Ze eet goed, zowel gras, hooi als brokken, ze is goed op gewicht, vertoont geen afwijkend gedrag. Voordat we haar hebben laten dekken hebben wij bij 2 verschillende dierenartsen röntgenfoto's laten maken en beiden komen met dezelfde conclusie: er is niets zichtbaars verkeerd wat ze kunnen herstellen, als het blijft zoals het nu is kan ze er goed mee leven. Maar het is geen mooi gezicht. Dat is de reden dat we haar toch te koop aanbieden, ondanks dat het onze fijnste zwarte merrie is, haar vacht is heel zacht. Onze kudde is te groot geworden, dus moeten we iets afbouwen en daarbij is Zandi geselecteerd om te verkopen. Jonge zwarte drachtige merries van deze kwaliteit van Sunsetestate zijn normaliter rond de 5000 euro waard, maar vanwege deze scheve kaak voor een veel lagere prijs te koop.

Vachtresultaten:
2020 (1e vacht): 17,9 micron / SD 4,5
2021 (2e vacht): 19,8 micron / SD 4,2

Moeder: Sunsetestate Zahava ET. Zij is zelf medium fawn, maar heeft een bijzonder goede zwarte moeder, Canchones Zeste ET, de moeder van onder andere Sunsetestate Zambezi ET en Sunsetestate Replay ET. De vader van Zahava is Canchones Trafalgar ET. Zahava heeft verschillende goede nakomelingen zoals Sunsetestate Zazu, die wij ook hebben en Sunsetestate Zachary, de dekhengst van Alpaca Noord.
Vader: Sunsetestate Gladstone, true black hengst uit de combinatie Canchones Bleecker Street en Waiheke Gladiator Lass.

Zandi is drachtig van onze true black dekhengst Sunsetestate Kingslee ET. Uitgerekende datum: 18 juli 2022.

Halstermak

Geleverd met veulen garantie

Geschikt voor (professioneel) fokprogramma

Geregistreerd bij de AAB (007344)

Aanbieder

Logo van Dutch Highline Alpacas

Dutch Highline Alpacas

Gelderland (NL)

Inloggen om te tonen
Inloggen om te tonen
Bekijk profiel
  • Lid van de Alpaca Association Benelux
  • Emailadres geverifiëerd
  • Telefoonnummer geverifiëerd
  • Sinds 7 september 2020 actief op AlpacaMarkt

Stamboom

SUNSETESTATE ZANDI Sunsetestate Gladstone Canchones Bleecker Street
BAF103095
AAB004479 Waiheke Gladiator Lass
BAF102855
2019-07-16 Sunsetestate Zahava ET Canchones Trafalgar ET
IMP004449
AAB004448 Canchones Zeste ET
BAF103576

De informatie van deze advertentie is door Dutch Highline Alpacas aangeleverd. AlpacaMarkt kan niet instaan voor de juistheid van de getoonde informatie. AlpacaMarkt biedt fokkers enkel een platform om hun dieren te verkopen, en is géén bemiddelaar of vertegenwoordiger van Dutch Highline Alpacas. AlpacaMarkt is geen partij in een eventuele (ver)koop en ontvangt ook geen commissie.

Om de kwaliteit van het aanbod te waarborgen, handhaaft AlpacaMarkt op minimale advertentie eisen. Vindt u de advertentie ongepast of voldoet deze niet aan de eisen? Rapporteer de advertentie, wij zullen de advertentie dan binnen 48 uur controleren.

Login met uw emailadres om favorieten op te slaan, contactgegevens van fokkers te zien, en zoekopdrachten in te stellen.

Gebruikersvoorwaarden Privacyverklaring Aanvullende voorwaarden voor aanbieders Advertentie eisen

AlpacaMarkt is onderdeel van Mark Hamstra Web Development
KvK: 52454606 • BTW: NL001103641B07 • Oenemastate 14, 8926PR, Leeuwarden