Beschikbaar sinds 20 apr. 2023

132× bekeken

0× opgeslagen

verkocht

Kenmerken

 Soort
huacaya
 Kleur
true black/blauwzwart
 Leeftijd
12 maanden oud, 14 mei 2022
 Geslacht / categorie
hengst
Vraagprijs
verkocht

Omschrijving

Deze diepzwarte jonge knaap heeft de looks, een prachtige kop, stevige bouw en de presence. Maar dit alles maakt niet dat hij de potentie heeft om uit te groeien tot dekhengst. De zachtheid van zijn diepzwarte vacht, de delicate crimpstijl, hoge dichtheid en lengte maken dat hij zijn bijdrage kan leveren als dekhengst.

Net zoals zijn vader, Bozedown Silver Bullet zal hij bijdragen aan de uniformiteit van de vacht van zijn nakommelingen als de lengte die deze eruit duwen. Alsook het behoudt van fijnheid staan bovenaan deze hengst zijn lijstje. Beide ouders Bozedown Apache, meermaals kleurkampioen en Alpaca Stud Nyetimber, meermaals kleurkampioen alsook grand champion, en dat als grijze werkende dekhengst!

Zijn moeder komt verder van Bozedown Glenfiddish, dochter van Bozedown Bourbon, een van onze favoriete hengsten om bij te dragen tot grondwaarden van een alpacakudde. En Briza haar vader is Inca Kilimanjaro, een diepzwarte zoon van Surtierra Shadow, eigendom van Inca Alpaca en Redens Alpacas, de twee grootste fokkers van zwart in de UK.

Kanjers genoeg in deze bloedlijn om eraan bij te dragen dat deze jongen een diepe indruk zal nalaten.

2 april 2023 werd deze jongen gekroond tot COLOUR CHAMPION BLACK op de alpacashow in Weelde en dit uit de grootste kleurklasse!

Commentaar jury Mary Jo Smith Alpacashow Weelde 2023:

“Deze jonge hengst is vandaag mijn kampioen zwart omwille van het feit dat als ik deze vacht open doe, het dadelijk duidelijk is wat een fijnheid, dichtheid, en uniformiteit in micron deze hengst heeft, over zijn volledige zadel en nek is er een klein verschil tussen zijn primairies en secundairies. Ook al zie je sterkere primairies op zijn borst, toch zijn deze niet terug te vinden in zijn zadel noch zijn nek, en daar wou ik zeker van zijn eer ik het lint over hem hing.”

Gezien we teveel gerelateerde merries in onze weides hebben, moeten we deze jonge heer laten gaan.

Deze prijs is ex BTW.

Uzi kan naar het buitenland geëxporteerd worden gezien onze farm een tb-vrije status heeft alsook is hij volledig blauwtong geënt.

Halstermak

Geschikt voor professioneel fokprogramma

Geregistreerd bij de AAB (AAB012295)

Aanbieder

Alpaca Tumulus logo

Alpaca Tumulus

🇧🇪 Limburg (BE)

Een professionele alpacafokkerij met het oog voor kwaliteit, kennis en unieke genetica.

Bekijk profiel
  • Lid van de Alpaca Association Benelux
    TUMULUS, Geregistreerd op 2 jun. 2019
  • Emailadres geverifieerd
  • Telefoonnummer niet geverifieerd
  • Sinds 20 apr. 2023 actief op AlpacaMarkt

Stamboom

Tumulus Uzi Bozedown Silver Bullet The Alpacastud Nyetimber Dovecote Jaquinto
WH
DRGR ARU Cambridge Minuet
MSGR
MSGR Bozedown Apache UBR Bozedown The Chief
DRGR
LRGR UBR Bozedown Esperanza
DRGR
2022-05-14 Stoverstein Alpakka Briza Inca Killimanjaro Surtierra Shadow
TBL
TBL Inca Cameo
BL
TBL Bozedown Glenfiddish Bozedown Bourbon
MBR
BBL Bozedown Gemini
BL

De informatie van deze advertentie is door Alpaca Tumulus aangeleverd. AlpacaMarkt kan niet instaan voor de juistheid van de getoonde informatie. AlpacaMarkt biedt fokkers enkel een platform om hun dieren te verkopen en dekservices aan te bieden, en is géén bemiddelaar of vertegenwoordiger van Alpaca Tumulus. AlpacaMarkt is geen partij in een eventuele (ver)koop en ontvangt ook geen commissie.

Om de kwaliteit van het aanbod te waarborgen, handhaaft AlpacaMarkt op minimale advertentie eisen. Vindt u de advertentie ongepast of voldoet deze niet aan de eisen? Rapporteer de advertentie, wij zullen de advertentie dan binnen 48 uur controleren.

Login met uw emailadres om favorieten op te slaan, contactgegevens van fokkers te zien, en zoekopdrachten in te stellen.