Alpaca's verkopen op AlpacaMarkt

AlpacaMarkt is het betrouwbare platform voor alpacafokkers om alpaca's te verkopen. Ook is het mogelijk uw bedrijf te profileren en advertenties eenvoudig binnen uw eigen website te integreren.

Weet u genoeg? Maak hier uw profiel aan

Makkelijk & overzichtelijk

Stel, u zoekt een alpaca. Dan wilt u toch zonder moeilijke menu's of formulieren het passend aanbod willen zien?

Op AlpacaMarkt draait alles erom uw advertenties duidelijk en snel toegankelijk te maken voor geïnteresseerde partijen. Dat zie u onder andere terug in het filteren van het aanbod, en het kunnen instellen van zoeknotificaties waardoor geinteresseerde partijen uitgenodigd worden weer terug te keren voor nieuwe alpaca's.

Géén abonnement

Uw eerste 3 verkoopadvertenties krijgt u van ons, om AlpacaMarkt gratis te proberen.

Verkoopadvertenties zijn steeds 3 maanden geldig. Na uw gratis advertenties kost het €7,50 per advertentie (excl. BTW) om nieuwe advertenties te plaatsen, en €5 om met 3 maanden te verlengen.

Dekserviceadvertenties zijn steeds een jaar geldig, en kosten €25/4 credits om te plaatsen, of €20/3 credits om te verlengen.

Heeft u veel dieren te koop of meerdere dekhengsten? Dan kunt u veel geld (én tijd!) besparen door credits aan te schaffen. U koopt credits in pakketten van 10 (€4,50 per stuk) tot 100 (€2 per stuk) stuks, en kunt daarna met één klik een advertentie plaatsen of verlengen.

Uw eigen profiel

Als fokker krijgt u een gratis fokkerprofiel. Hierop kunt u informatie plaatsen over uw dieren, waar uw focus ligt, en ook uw actieve advertenties staan erop. Daarnaast kunt u uw logo, contactgegevens, en eigen website erop vermelden waardoor het profiel bijdraagt aan het profileren van uw bedrijf.

Uw profiel is ook de perfect plaats om andere dienstverlening te vermelden zodat mensen u en uw activiteiten beter kunnen leren kennen.

Gratis website integratie

Uiteraard wilt u ook op uw eigen site een up-to-date verkooplijst, zonder daarvoor informatie dubbel te moeten invoeren. De standaard website integratie krijgt u gratis bij uw profiel, en plakt u eenvoudig in uw website. Al uw actieve advertenties staan vervolgens in een overzichtelijke lijst.

Om de integratie verder naar wens aan te passen (bijvoorbeeld met eigen kleuren, zonder AlpacaMarkt logo, of zelfs een compleet andere weergave) helpen we u graag. Hiervoor rekenen we een uurtarief.

Inzicht in bezoeken

Wij doen ons best zoveel mogelijk geïnteresseerden op uw advertenties en profiel te krijgen, zodat u de perfect koper kunt vinden. Om inzichtelijk te maken hoe dat gaat, krijgt u zowel bij advertenties als uw fokkerprofiel toegang tot (anonieme) statistieken.

U kunt precies zien hoeveel bezoekers de advertenties per dag heeft gehad, en of een advertentie bijvoorbeeld is opgeslagen als favoriet of is gedeeld op sociale media. Dat geeft u ook de mogelijkheid advertenties te verbeteren.

Betrouwbaar

Online handel heeft altijd risico's, dus daarom vinden wij het belangrijk om vertrouwen te kweken tussen koper en verkoper.

Voor potentiële kopers is het verplicht om ingelogd te zijn met een bevestigd emailadres voor contactgegevens van fokkers zijn op te vragen, en geven we geen precieze locatie (enkel de provincie/regio) weer van fokkers. Wij houden bij wie er precies contactgegevens heeft opgevraagd, en bewaren deze informatie voor een periode van 1 jaar. Mocht er dan bijvoorbeeld een geadverteerd dier worden gestolen, dan kunnen we deze gegevens beschikbaar stellen voor politieonderzoek.

Maar ook verkopers dienen zich te bewijzen. Nieuwe fokkerprofielen worden gecontroleerd voor publicatie, en wij voeren voor advertenties steeksproefgewijze controles uit waarbij wij advertenties op basis van de advertentiestandaarden keuren. Door deze deels geautomiseerde controles en steekproeven proberen wij fraudeurs en ongepaste advertenties te weren. Bezoekers kunnen ook eenvoudig een advertentie rapporteren.

Komt het tot een (ver)koop? Dan is het aan de koper en verkoper om afspraken te maken; AlpacaMarkt is uitdrukkelijk géén partij in de (ver)koop. Het verkoopcontract model die de AAB beschikbaar stelt aan leden kan hierbij nuttig zijn.

Gratis met meerdere gebruikers samenwerken

Op AlpacaMarkt logt u in met uw emailadres. Om andere gebruikers toegang te geven om ook uw advertenties en profiel te kunnen beheren, voert u simpelweg hun emailadres in en krijgen ze direct een uitnodiging.

Doorverwijzingen = gratis advertenties

Helpt u ons door nieuwe fokkers aan te moedigen om advertenties op AlpacaMarkt te plaatsen? Dan krijgt u extra credits om gratis advertenties te plaatsen of verlengen. Lees meer over het doorverwijzingsprogramma

Verkoop uw alpacas

Begin direct met uw profiel en plaats uw eerste advertenties helemaal gratis.

Inloggen en profiel aanmaken

Blije alpaca

Heeft u nog vragen? Stuur ons een email, we helpen u graag.

Login met uw emailadres om favorieten op te slaan, contactgegevens van fokkers te zien, en zoekopdrachten in te stellen.