Bruine huacaya alpaca hengst kopen in Nederland en België

Blader door alle 25 te koop aangeboden alpaca's van 72 fokkers, of zoek gericht naar dat ene perfecte dier. Direct weten wanneer er nieuwe alpacas te koop zijn? Meldt u dan gratis aan voor een zoeknotificatie, dan houden wij u op de hoogte.

Soort

Huacaya alpaca's kopen van betrouwbare fokkers

Huacaya alpacas zijn de meest voorkomende alpaca's in de Benelux. De dichte wol groeit meestal zo'n 15-25cm en wordt elk jaar geschoren. Er zijn ook suri alpaca's, met langere wol.

Alpaca hengsten

Hengsten (ook wel "macho's" genoemd) zijn wat moeilijker te houden dan merries of ruinen, omdat ze geen wei kunnen delen met merries. De combinatie met een ruin kan goed gaan - maar ook niet altijd.

Voor de aanschaf van een alpaca hengst zult u dus genoeg ruimte moeten hebben om de hengsten apart te huisvesten. En ook voor hengsten geldt dat ze niet alleen in de wei kunnen staan en altijd minstens één maatje nodig hebben. Het is ook aan te raden de hengstenwei niet direct naast de merrie/ruinwei te hebben.. als hengsten de merries kunnen zien kan dat voldoende zijn om ongewenst gedrag uit te lokken.

Hengsten uit een goede bloedlijn en met uitstekende kwaliteiten kunnen als dekhengst worden ingezet. Een enkele hengst kan prima meerdere merries dekken, maar om inteelt te voorkomen en de kwaliteit van de bloedlijn te verbeteren is het gangbaar om dekkingen te kopen bij andere fokkers, in plaats van zelf een of enkele dekhengsten te kopen. Op dit moment is het nog niet mogelijk om via AlpacaMarkt beschikbare dekhengsten te zoeken—maar die functionaleit verwachten we voor het dekkingenseizoen 2021 toe te voegen.

Login met uw emailadres om favorieten op te slaan, contactgegevens van fokkers te zien, en zoekopdrachten in te stellen.

Gebruikersvoorwaarden Privacyverklaring Aanvullende voorwaarden voor aanbieders Advertentie eisen

AlpacaMarkt is onderdeel van Mark Hamstra Web Development
KvK: 52454606 • BTW: NL001103641B07 • Oenemastate 14, 8926PR, Leeuwarden