Alpaca's importeren en exporteren

Koopt u een dier in het buitenland, of verkoopt u een dier aan een koper in een ander land? Dan heeft u te maken met diverse regelgeving en instanties. Het is belangrijk u hier in te verdiepen en duidelijke afspraken te maken met de (ver)koper, dierenarts, en eventuele vervoerder. Ook het vervoeren van alpaca's tussen Belgiƫ en Nederland wordt als import/export gezien!

Wij raden u aan om de regie van de AAB te volgen bij de import en export. De AAB heeft uitvoerige documenten opgesteld met informatie over de te nemen stappen en te verwachten kosten. Als lid van de AAB vindt u die informatie via het Ledenportaal van de AAB, zowel voor het exporteren vanuit Nederland als Belgiƫ.

Let erop dat in verband met (runder)tuberculose (TB) risico's het niet meer toegestaan is om na 1 september 2020 nog dieren te importeren uit risicogebieden, waaronder het Verenigd Koninkrijk (zie nieuwsbericht). De AAB heeft hier forse sancties op staan, om de verspreiding van TB in de Benelux te voorkomen.

Login met uw emailadres om favorieten op te slaan, contactgegevens van fokkers te zien, en zoekopdrachten in te stellen.

Gebruikersvoorwaarden Privacyverklaring Aanvullende voorwaarden voor aanbieders Advertentie eisen

AlpacaMarkt is onderdeel van Mark Hamstra Web Development
KvK: 52454606 • BTW: NL001103641B07 • Oenemastate 14, 8926PR, Leeuwarden